Coalitie Duurzame Zakenreizen

De CO2-voetafdruk van je organisatie verminderen? Begin met de zakenreizen!

Hoe kan je als bedrijf voortrekker worden van duurzame verandering? Stap mee in een coalitie van voorlopers en zet met jouw organisatie stappen naar duurzame zakenreizen. Via de Coalitie Duurzame Zakenreizen treed je in nauw contact met bedrijven die een duurzame omslag maken, ontvang je praktische tips en good practices, geef je zichtbaarheid aan de stappen die jouw organisatie zet en duw je het politieke beleid mee in de juiste richting.

Vliegtuigen zijn verantwoordelijk voor 3,5 % van de CO2-uitstoot in Europa. En dat aandeel neemt in snel tempo toe. De voorbije 30 jaar verdubbelde de uitstoot van de luchtvaart, en men verwacht een verdrievoudiging tegen 2050. Dat zorgt voor een enorme druk op het klimaat. Het aandeel van zakenreizigers hierin valt niet te onderschatten. De Coalitie Duurzame Zakenreizen helpt jouw bedrijf om een positieve impact te maken. 

Waarom deelnemen aan de coalitie?

  • Peer-to-peer werkgroepen voor CSR-, HR- en duurzaamheidsmanagers. Krijg inzicht in het reisgedrag van je organisatie, leer hoe je bewustwording bij je werknemers creëert, ontvang tips over het formuleren van doelstellingen en concrete maatregelen en leer van experten waar het meeste reductiepotentieel ligt.
  • Netwerkgelegenheden. Geniet van een rijke uitwisseling tussen partnerorganisaties, economische spelers, kennisinstellingen en beleidsmakers.
  • De voordelen van minder vliegen. Minder vliegen is goed voor klimaat en milieu, voor de leefomgeving, voor de work-life balance en bovendien is minder vliegen goedkoper voor werkgevers.
  • Zichtbaarheid. Zet de stappen die jouw organisatie zet in de verf op publieke events, via de communicatiekanalen van Bond Beter Leefmilieu (sociale media, website, nieuwsbrief) en via persberichten en interviews.
  • Invloed op beleid. Krijg een platform om de huidige drempels voor een duurzaam reisbeleid aan te kaarten, formuleer beleidsaanbevelingen en ga vanuit de coalitie in gesprek met beleidsmakers.

Naomi Cambien

Projectmanager Mobiliteit
Contacteer ons

Sluit je je graag aan bij de Coalitie Duurzame Zakenreizen? Neem contact op met Naomi Cambien.

Een project van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met